ONZE WERKING

De manier waarop onze kinderkribbe vandaag functioneert is direct een gevolg van onze +36 jaar ervaring. Wijweten wat uw kind benodigt en we engageren ons om uw kind elke dag de beste zorgen, aandacht en voeding te geven in onze creche. 

de allerkleinsten

We volgen zoveel mogelijk het persoonlijk ritme van uw kindje. De voedingsuren , slaapuurtjes worden ook aangepast naar het ritme van uw kindje. Spelen en knuffelen gebeurt ook volgens de eigen behoeften van uw kindje.

de grotere kindjes

Onze grotere kindjes hebben een meer vaste dagindeling. Op zekere leeftijd krijgt uw kindje immers meer behoefte aan een min of meer minder gevarieerde struktuur. In deze groep worden activiteiten gedaan zoals tekenen, knutselen, dansen, schilderen, vingerverven, turnen, verhaaltjes vertellen, poppenkast en zingen teneinde de volledige ontwikkeling van uw kindje te bevorderen en voor te bereiden op het kleuterklasje. Als het weer het toelaat spelen we veel buiten.

jaarlijkse activiteiten

Elk jaar beleven we de komst van Sinterklaas met een frietjes namiddag voor de ouders en hun kinderen. We vieren ook karnaval en organizeren een eitjes wedstrijd met Pasen. Gedurende het jaar vieren we uiteraard ook de verjaardagen van all kindjes in onze kinderkribbe.

voeding

Maandelijks ontvangt U de maaltijden menu in uw dagboekje. Flessenvoeding wordt klaargemaakt in de kribbe. U hoeft dus enkel te zorgen voor papflesjes met de juiste hoeveelheid water en een doos poeder waarmee we de melk kunnen klaarmaken. In geval van maag en darmklachten,  zorgen wij voor dieet voeding en wordt het menu aangepast. Dieetpap dient U zelf mee te brengen.
Indien Uw kindje 's morgens nog boterhammetjes moet eten dient U wel zelf voor boterhammetjes te zorgen. 's Middags is er een warme maaltijd voorzien. In de namiddag voorzien we een drie-uurtje : voor de allerkleinsten hebben we fruitpap en voor de groteren een versnapering. De avond maaltijd dient U thuis zelf te geven. De kindjes kunnen bij de maaltijden water krijgen : indien U fruitsap wenst moet U  er ook zelf voor zorgen. Liefst geen snoepgoed mee te geven.

verzorging

Wij voorzien alle luiers en vochtige doekjes. De verzorgingszalf dient enkel te worden meegebracht indien uw kindje luieruitslag heeft. Indien Uw kindje medicatie benodigt : ook zelf mee te brengen (te voorzien van de naam van uw kindje en de gebruiksaanwijzing). De verzorgingstas is steeds voorzien van koortswerende middelen. Koortswerende middelen worden bij ons toegediend vanaf 38.5C  en hoger en in samenspraak met de ouders. Ook flaconnetjes fysiologisch water mee te geven. Het fysiologische  water kunnen we gebruiken tijdens de verzorging van de neus en de oogjes. Alle verzorgingsproducten dewelke U meebrengt blijven in de verzorgingstas aanwezig.


easy free website builder by Mobirise 1.1